slider

Defonija

Promoter

Defonija je koncertni cikel, ki podpira in ponuja najboljše iz sveta svobodno improviziranih godb, ne brani se eksperimenta, produktivne elektrofonije, prevprašuje zgodovino, zanimata jo stara in nova komorna muzika, rada se pomeša tudi med sorodne duše (nojz, hardkor, post- in avant-rock, hip-hop ...).

Dirty Skunks

Promoter

Kulturno drušvo Veseli dihurčki skrbi za koncertno promocijo metal glasbe od leta 2002. Društvo organizira Dirty Skunks, cikel Kadilnica of Death, sodeluje znotraj festivala Metaldays ter organizira samostojne koncerte metal glasbe.

Events Ljubljana

Promoter

Imago Sloveniae

Promoter

Imago Sloveniae – Podoba Sloveniae je po obsegu eden največjih kulturnih projektov v Sloveniji, povezuje 25 občin in krajev in več kot 30 koncertnih prizorišč z vseh delov naše države – kulturna mreža. Vsako leto organizirajo več kot 100 koncertov klasične, jazz in etno glasbe, ki se jih udeleži več kot 80.000 obiskovalcev. V okviru projekta Imago Sloveniae poteka več kulturnih projektov: Mednarodni festival Poletje Imago Sloveniae Mednarodni festival Poletje v stari Ljubljani Mednarodni festival Noči v stari Ljubljani Mednarodni ciklus Jazz oder Mednarodni ciklus Mladi talenti Zima v stari Ljubljani Likovna galerija Janez Boljka.

Klubska scena / Clubbing Slovenija

Promoter

Klubska scena/ Clubbing Slovenija organizes and promotes electronic music events.

KUD Kataman

Promoter

KUD Kataman se z glasbenim promotorstvom ukvarja od leta 2005.

KUD Mreža

Promoter

Kulturno in umetniško društvo Mreža si od ustanovitve Metelkove mesta (1993) prizadeva za izboljšanje infrastrukturnih in produkcijskih pogojev na ljubljanski neodvisni kulturno-umetniški sceni. V društvu KUD Mreža so koncertni cikel svobodno improvizirane glasbe in free jazza, Džez pri koritu, izvajali med letoma 2007 in 2015 v kulturnem in mladinskem centru Menza pri koritu. V letu 2016 so tovrstne muzike preimonovali v FriForma, poudarek ostaja na svobodno improvizirani glasbi, čigar program kurirata Nataša Serec in László Juhász. Koncertni dogodki FriForme potekajo na različnih prizoriščih v Ljubljani. Cikel Džez pri koritu je v preteklosti gostil umetnike, kot so Marc Ribot, Tristan Honsinger, Linda Sharrock, Keith Rowe, Martin Küchen, Seijiro Murayama in Kazutoki Umezu. Od leta 2016 je FriForma sodelovala s sledečimi glasbenimi ustvarjalci: Taku Sugimoto, John Butcher, Rie Nakajima, Alex Ward, Carl Ludwig Hübsch, Jean-Luc Guionnet in Seymour Wright. FriForma je vzpostavila številna mednarodna sodelovanja med lokalnimi in gostujočimi glasbeniki, kar je eden največjih doprinosov. Koncertni cikel FriForma se dopolnjuje z Metabonmajem, ciklom za klasično odrsko in sodobno komponirano glasbo, ki ga kurirata Jože Bogolin in Simon Klavžar. Andrea Centazzo, Mate Bekavac, Bruce Hamilton, Marko Hatlak, Valentine Collet, saksofonski kvartet 4 Saxess in tolkalski duo Drumartica so glasbeni izvajalci, ki so se predstavili v sklopu Metabonmaja od leta 2014. Cikel koncertnih dogodkov se izključno dogaja v Klubu Gromka, kjer je klasična komponirana glasba redkoma prezentirana.

Lipart Events

Promoter

Lipart je prireditvena agencija, ki se ukvarja z izvedbo vseh vrst dogodkov ter managementom in bookingom glasbenih izvajalcev že od leta 1979. Priskrbijo, da so na dogodku ustrezni domači ali tuji izvajalci različnih zvrsti. Sodelujejoo s priznanimi glasbeniki, igralci, moderatorji, artisti...

Planet dogodkov

Promoter

Planet dogodkov organizes concerts by domestic and foreign musicians.

Ropot

Promoter

ŠKUC Ropot je bil najpomembnejši organizator in promotor koncertov v Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji v 80. in 90. letih. Ustanovljen je bil v začetku osemdesetih let kot glasbena sekcija ŠKUC-a, ki jo je vodil legendarni punk ideolog, aktivist in radijski voditelj Igor Vidmar. Od leta 2000 deluje kot Ropot. Vidmar je v Ljubljano pripeljal mnoge svetovne zvezde, kot so Sex Pistols, Nirvana, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Lou Reed, Dylan, Bowie, Public Enemy, Philip Glass, Nick Cave, Patti Smith, Kraftwerk, Eisturzende Neubauten…