slider

KUD Kataman

Promoter

KUD Kataman se z glasbenim promotorstvom ukvarja od leta 2005.

Ropot

Promoter

ŠKUC Ropot je bil najpomembnejši organizator in promotor koncertov v Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji v 80. in 90. letih. Ustanovljen je bil v začetku osemdesetih let kot glasbena sekcija ŠKUC-a, ki jo je vodil legendarni punk ideolog, aktivist in radijski voditelj Igor Vidmar. Od leta 2000 deluje kot Ropot. Vidmar je v Ljubljano pripeljal mnoge svetovne zvezde, kot so Sex Pistols, Nirvana, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Lou Reed, Dylan, Bowie, Public Enemy, Philip Glass, Nick Cave, Patti Smith, Kraftwerk, Eisturzende Neubauten…

Zavod Sploh

Promoter

An arts production and publishing institute, Sploh Institute focuses on music, performing arts and intermedia arts production, publishing and education. It is primarily oriented on developing, staging, establishing and reflecting musical practices that dip a toe in the waters of: - improvisation, i.e. breaking free from pre-conceived forms, syntaxes, rhythms and sound spectrums; - historically conscious yet unconventional contemporary composition that is daring and open to various genres and technological development; - sound and technological experiments which include diverse playing techniques, new compositional procedures and working with new technological interfaces in creating music.

Defonija

Promoter

Defonija je koncertni cikel, ki podpira in ponuja najboljše iz sveta svobodno improviziranih godb, ne brani se eksperimenta, produktivne elektrofonije, prevprašuje zgodovino, zanimata jo stara in nova komorna muzika, rada se pomeša tudi med sorodne duše (nojz, hardkor, post- in avant-rock, hip-hop ...).

KUD Mreža

Promoter

Kulturno in umetniško društvo Mreža si od ustanovitve Metelkove mesta (1993) prizadeva za izboljšanje infrastrukturnih in produkcijskih pogojev na ljubljanski neodvisni kulturno-umetniški sceni. V društvu KUD Mreža so koncertni cikel svobodno improvizirane glasbe in free jazza, Džez pri koritu, izvajali med letoma 2007 in 2015 v kulturnem in mladinskem centru Menza pri koritu. V letu 2016 so tovrstne muzike preimonovali v FriForma, poudarek ostaja na svobodno improvizirani glasbi, čigar program kurirata Nataša Serec in László Juhász. Koncertni dogodki FriForme potekajo na različnih prizoriščih v Ljubljani. Cikel Džez pri koritu je v preteklosti gostil umetnike, kot so Marc Ribot, Tristan Honsinger, Linda Sharrock, Keith Rowe, Martin Küchen, Seijiro Murayama in Kazutoki Umezu. Od leta 2016 je FriForma sodelovala s sledečimi glasbenimi ustvarjalci: Taku Sugimoto, John Butcher, Rie Nakajima, Alex Ward, Carl Ludwig Hübsch, Jean-Luc Guionnet in Seymour Wright. FriForma je vzpostavila številna mednarodna sodelovanja med lokalnimi in gostujočimi glasbeniki, kar je eden največjih doprinosov. Koncertni cikel FriForma se dopolnjuje z Metabonmajem, ciklom za klasično odrsko in sodobno komponirano glasbo, ki ga kurirata Jože Bogolin in Simon Klavžar. Andrea Centazzo, Mate Bekavac, Bruce Hamilton, Marko Hatlak, Valentine Collet, saksofonski kvartet 4 Saxess in tolkalski duo Drumartica so glasbeni izvajalci, ki so se predstavili v sklopu Metabonmaja od leta 2014. Cikel koncertnih dogodkov se izključno dogaja v Klubu Gromka, kjer je klasična komponirana glasba redkoma prezentirana.

Stiropor

Promoter

Stiropor is a multifunctional chunk of polystyrene: it's a collective, a club night, a record label and a festival. It supports different peeps from the local scene: from small to big, noobs to veterans, bass heads to hiphop emcees and techno veterans.

Imago Sloveniae

Promoter

Imago Sloveniae – Podoba Sloveniae je po obsegu eden največjih kulturnih projektov v Sloveniji, povezuje 25 občin in krajev in več kot 30 koncertnih prizorišč z vseh delov naše države – kulturna mreža. Vsako leto organizirajo več kot 100 koncertov klasične, jazz in etno glasbe, ki se jih udeleži več kot 80.000 obiskovalcev. V okviru projekta Imago Sloveniae poteka več kulturnih projektov: Mednarodni festival Poletje Imago Sloveniae Mednarodni festival Poletje v stari Ljubljani Mednarodni festival Noči v stari Ljubljani Mednarodni ciklus Jazz oder Mednarodni ciklus Mladi talenti Zima v stari Ljubljani Likovna galerija Janez Boljka.

Zavod Cona

Promoter

CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti je neprofitni kulturni zavod s sedežem v Ljubljani Sloveniji. Cona sta leta 2007 ustanovila Irena Pivka in Brane Zorman. Cona procesira sodobne umetniške prakse v povezavi z družbo, tehnologijo in prostorom. Cona je leta 2008 oblikovala platformo radioCona, za kreacijo in promocijo radioart in soundart del, ter vzpostavila vprašanje novega koncepta razstavljanja. Projekti in dogodki Cone so namenjeni promociji sodobne umetnosti in družbeno odgovornem kulturnem povezovanju. Cona sodeluje s serijo priznanih in uveljavljenih domačih in mednarodnih umetnikov. Svoje aktivnosti uvršča v multimedijsko umetnost in sodeluje z nacionalnimi in mednarodnimi institucijami na področju sodobne umetnosti. Promocijo umetnosti razume izrazito povezovalno, izobraževalno v luči družbeno odgovornih in trajnostnih projektov.

Lipart Events

Promoter

Lipart je prireditvena agencija, ki se ukvarja z izvedbo vseh vrst dogodkov ter managementom in bookingom glasbenih izvajalcev že od leta 1979. Priskrbijo, da so na dogodku ustrezni domači ali tuji izvajalci različnih zvrsti. Sodelujejoo s priznanimi glasbeniki, igralci, moderatorji, artisti...

Dirty Skunks

Promoter

Kulturno drušvo Veseli dihurčki skrbi za koncertno promocijo metal glasbe od leta 2002. Društvo organizira Dirty Skunks, cikel Kadilnica of Death, sodeluje znotraj festivala Metaldays ter organizira samostojne koncerte metal glasbe.